Info: Jūsu pārlūks neļauj saglabāt cookies. Lai veiktu pasūtījumus un pievienotu produktus iepirkumu grozam, nepieciešams iespējot cookies.
-ANDEES TEA Kashmir Kahva Green Tea 100 cups-Gotukola Tea N25

-ANDEES TEA Six Varieties Choice Teas  6 x 50g
Skatīt pilna izmēra attēlu


-ANDEES TEA Six Varieties Choice Teas 6 x 50g

Cena: €16.79
€11.75
Jūs ietaupiet: 30.00%


Apraksts: Sešas no labākajām Indijas tējām – Assam C.T.C. tēja, Assam Orthodox tēja, Darjeeling Orange Pekoe tēja, Darjeeling Fine Tippy Golden tēja, Darjeeling Zaļā tēja and Nilgiri lapu tēja – tiek piedāvātas Jums kā īstam tējas mīļotājam. Tā ir ideāla dāvana. Sešas no labākajām Indijas tējām ir pieejamas 6 krāsainos zīda maisiņos (pa 50g katrā), kas iepakoti viegli pārnēsājamā papīra kārbā ar caurspīdīgu vāku.

Tējas vēsture: Indija ir lielākā un ietekmīgākā tējas audzēšanas valsts pasaulē. Tējas audzēšanas aizsākumi meklējami britu koloniālās valdīšanas laikā.

Mūsdienās tēja nāk no Indijas ziemeļu reģioniem Asamas, Dārdžilingas, Doras, kā arī no dienvidu plantācijām Nilgiri un Travankorē. Tikai Asamas apvidū vien ražo 2000 tējas dārzu. Tie piedāvā īpaši stipru un aromātisku produkciju, kas labi iederas arī kā maisījumu galvenā sastāvdaļa.

Dārdžilingā turpretī iegūst augstvērtīgu smalka un iecienīta aromāta tēju, kuru vērtē visaugstāk..

  1. Darjeeling - dārzi atrodas Indijas ZA pie Nepālas-Sikimas-Butānas robežas. Šī tēja pieder pie pasaules dižciltīgākajām un cēlākajām šķirnēm. To augšanas augstā atrašanās vieta mijās ar skarbu klimatu, kas ļauj tējas augiem augt lēnām un izveido šai šķirnei raksturīgo smalko, niansēm bagātu smaržu un garšu kompozīciju.

Darjeeling - tā sauc novadu Indijā, Bengālijas ziemeļos, Himalaju pakājē. Pirms kādiem 150 gadiem kara ārsts Dr. Kembels iestādīja no Ķīnas atvestās tējas krūma sēklas dārzā, kas atradās ap 2000 m virs jūras līmeņa. Tā aizsākās Dardžīlingas tējas vēsture. Īstu Darjeeling uzskatāma tikai šajā Indijas provincē kalnu dārzos audzētā tēja. Tādēļ to dēvē arī par tēju šampanieti.

Jo augstāk kalnos tēja augusi, jo maigāks un izsmalcinātāks tās aromāts. Arī lapiņu īpašā apstrāde, saīsinātais fermentācijas process ļauj saglabāt tējai aromātisku, līdzīgi zaļajai tējai raksturīgo izskatu un garšas specifiku.

Darjeeling visā pasaulē pazīstama kā īpaši kvalitatīvs dzēriens, kas valdzina ar savu unikālo, neatkārtojamo, specifisko muskatvīnogu aromātu un izcilo kvalitāti, par kuru pasaulē tiek maksātas augstākās cenas. Īpaši augsti tiek vērtētas pavasara un vasaras ražas. Tēju novāc tikai ar rokām.

Katrā novākšanas periodā daba tējai piešķīrusi neatkārtojamu garšas niansi, pavasara ražai (first flush) piemīt maiga, harmoniska garša, vasarā (second flush) novāktajai ražai raksturīga stiprāka garšas nianse un rudens (outumnal) ražai piemīt stipra un nedaudz rūgtena garša un tā saucamā (inbetweenn) raža starp aprīļa un maija vidu, arī pēc garšas atrodas starp first un second flush ražām.
Vērtīgākajām un iecienītākajām Darjeeling tējām uzlējums ir gaišā nokrāsā. Pēc garšas tās ir ļoti mainīgas, tāpat kā mainās gadalaiki, katrai sezonai savs raksturs, sava garša.
Pagatavo - ūdens temp. 90'C, ņem 1 tējk. uz 1 porc., ievilkšanās laiks 2-3 min.
Uzlējums, kuram ļauj ievilkties 2-3 min. būs atspirdzinošs un uzmundrinošs, bet 4-5 min. laikā tējas lapas dos mazliet rūgtāku un aromātiskāku dzērienu ar nomierinošu efektu.
Darjeeling tēju ieteicams lietot noslēdzot maltīti, īpaši iecienīts tas ir piekožot gurķu vai siera sviestmaizes ar žāvētu lasi.

ANDEES Darjeeling Orange Pekoe Full Leaf tēja - Augstas kvalitātes veselo lapu tēja, kas satur pumpurus un tējas krūma augšējās lapas. Šīs lapas, kas skaitās visvērtīgākās, tiek lasītas rokām, pateicoties kam saglabājas to veselums.

ANDEES Darjeeling Premium Fine Tippy Golden tēja - Tēja no smaržīgām Oranž Peko standarta veselajām lapām ar paaugstinātu retu "zelta" pumpuru saturu. Tēja ir attīrīta no tējas smalkumiem, tāpēc dzēriens ir ar bagātīgu garšu un aromātu, bet ne pārāk stipra.

 

  1. Zaļā tēja apstrādes procesā netiek fermentēta. Līdz ar to zaļajai tējai ir atšķirīga krāsa, garša un īpašības. Pasaulē tā kļūst arvien populārāka, jo ir ne vien patiesi baudāma, bet arī ļoti veselīga. Zaļā tējā ir tanīns, kas darbojas kā spēcīgs antioksidants, tam ir pretiekaisuma un antibakteriāla iedarbība. Zaļā tēja aizkavē vēža šūnu rašanos.

Lai panāktu zaļās tējas labvēlīgo ietekmi uz cilvēka organismu, zinātnieki iesaka izdzert apmēram 3 tases dienā. Vienā zaļās tējas tasē ir tikpat daudz antioksidantu, cik trīs ābolos un C vitamīna ir tik pat daudz cik apelsīnā.

Zaļajā tējas sastāvā ietilpst veselību labvēlīgi ietekmējošie flavanoīdi, tai skaitā katehīni un to atvasinājumi. Katehīni ir daudz spēcīgāki antioksidanti nekā tik zināmie C un E vitamīni. Tie būtībā pasargā visas organisma šūnas no visdažādākajiem brīvo radikāļu bojājumiem. Zaļā tēja veicina tauku masas samazināšanos.

Tējas kvalitāti nosaka tieši tējas lapas. Mazajām, jaunajām lapām kvalitāte ir visaugstākā, un visdārgākā tēja ir tā, kurai no katra stāda ir noplūktas tikai divas augšējās lapiņas.

ANDEES Darjeeling Zaļā tēja zaļā tēja apstrādes procesā netiek fermentēta. Tējas ārstnieciskās īpašības saglabājas zaļajā tējā. Tā satur vairāk antioksidantu un mazāk kofeīna. Zaļā tēja ir dabīgs veselības dzēriens un to lieto bez piena un cukura piedevas. Darjeeling ražo plašu klāstu eksotisku tēju, kas ir pieprasītas visā pasaulē. Tikai neliels daudzums gada ražas ir pieejams Zaļās tējas ražošanai, kas to padara par īpaši retu un dārgu tēju.

 

  1. Assamas ieleja, kas atrodas tālajos Indijas ziemeļaustrumos, ir pasaulē lielākais C.T.C. tējas ražotājs. Dabas bagātība un lielais nokrišņu daudzums nodrošina īpašu vietu, lai aizdētu tēju. Assama tēja ir bagāta, ar piesātinātu garšu.

 

ANDEES Assam C.T.C . tēja

"C.T.C" metode (cut, tear, curl - spied, smalcini, savij) tiek lietota vienīgi stipro tēju ražošanā, kuru uzlējumiem ir šķērma garša un tumšas piesātinātas krāsas. Tējas ražošanā tiek pielietota mehāniskā lapu smalcināšanas metode. Dzēriens ievelkoties iegūst īpaši spilgtu krāsojumu un lielu stiprumu, kaut arī zaudē daļu no savas garšas un aromāta.

 

Assam Orthodox Full Leaf tēja

Dabas bagātība un lielais nokrišņu daudzums Assamas ielejā nodrošina īpašu vietu, lai aizdētu tēju. Ortodokss pilno lapu šķirne tiek ražota dažās atsevišķās teritorijās, kur tēja tiek audzēta salīdzinoši augstu. Assama Ortodokss pilno lapu tēja ir garšas bagāta, tai piemīt spēcīga, piesātināta garša un svaigums, kas raksturīgs Assama tējām. Lietojot "Ortodokss" metodi, lapas tiek saritinātas un salocītas, lai izārdītu dzīslojumu. Turklāt liela vērība tiek pievērsta spiediena līmeņa ievērošanai. Nedaudz atslābināts spiediens neizārdīs dzīslojumu, bet pārāk liels - saplēsīs un saspiedīs lapas.

 

Nilgiri Tea Full Leaf tēja

Indijas dienvidu tējas plantācijas atrodas Nilgiri kalnu vai "Gaiši zilo kalnu" zonā.

Augstkalnu rajons un atbilstošs nokrišņu daudzums nodrošina īpašu vietu tējas audzēšanai, no kā arī Nilgiri tēja guvusi savu nosaukumu. Nilgiri tēja sevī apvieno augstkalnu reģionos audzēto tēju izsmalcināto garšu un spirgtumu, kas piešķir tai unikālu raksturu.

Sastāvs: 100% tēja.

 

Pagatavošana: ūdens temp. 90'C, ņem 1 tējk. uz 1 porc., ievilkšanās laiks 2-3 min.

Lietošana:. Tēju var lietot gan pieaugušie, gan bērni vairākas reizes jebkurā diennakts laikā.

 

Ražotājs: ANDEES TEA, Indija
Iepakojums: 6 x 50gr







vairāk kategorijas